Ystävyys

Ystävyys

Mimmien levy ”Ystävyys” valittiin vuoden lastenlevyksi 2017!

Ystävyys-levyn nimikkokappaleen sanoittamiseen osallistui yli 1000 lasta ympäri Suomea. Mimmit keräsivät lasten ajatuksia ystävyydestä ja Pauliina Lerche kirjoitti niiden pohjalta uuden laulun.
Lasten ajatukset saivat aikaan niin liikutuksen kuin naurun kyyneleitä. Lapset voisivat hyvin opettaa aikuisille, kuinka toisia ihmisiä tulee kohdella.
Ystävyys-levyllä on neljä uutta laulua, joissa kaikissa on aiheena ystävyys sekä Mimmien suosikkikappaleita vuosien varrelta. Vanhoissakin lauluissa teemana on ystävyys tai vaikkapa äidin rakkaus eläin- tai ihmislapsiaan kohtaan.
Mimmien oman loistavan bändin Tuomas Logrèn, Antti Halmetoja ja Jukka Kyllönen lisäksi levyllä vierailee muun muassa kitaristi Peter Lerche, pianisti Jiri Kuronen, lyömäsoittaja Mamba Assefa, huilisti Kari Heinilä ja viulisti Esko Järvelä sekä kotonsoittaja Minni Ilmonen. Levyn on tuottanut mm. Kaihon karavaanista ja Ellasta ja Aleksista tuttu Sampo Haapaniemi.

Mimmien 10-vuotiseen uraan mahtuu paljon; 500 konserttia Suomessa ja ulkomailla, viisi levyä, kolme omaa TV-sarjaa, 39 jaksoa animaatioita suomeksi ja englanniksi, kuusi kirjaa, kaksi tekstiilikokoelmaa, tunnuskappale Japanin suurimman tavarataloketjun kampanjaan ja yli 1.5 miljoonaa katselukertaa Youtubessa. Yhtye on saanut vuosien varrella palkintoehdokkuuksia niin Emma-, Kultainen Venla kuin Muoto-gaaloissa.

Lapset voivat nauttia Mimmien musiikista ja seikkailuista myös ulkomailla. Mimmit-animaatiot on myyty 25 maahan ja lisäksi niitä voi katsoa Toongogglesin kautta englanniksi 196:ssa maassa.