Puhuri

Puhuri

Perheiden suursuosikki Mimmit julkaisee ensimmäisen joululevynsä ”Puhuri”. Levyn aloittava ”Lumihiutaleet” laulu on tehty yhteistyössä skotlantilaisen Breabach- yhtyeen kanssa.

Mimmeiltä on jo pitkään pyydetty jouluaiheista levyä. Ja nyt yleisön toiveisiin on vastattu! Levyltä löytyy uusia joulu- ja talviaiheisia lauluja sekä jännittäviä sovituksia vanhoista tutuista joululauluista. Levyn mukana tulee kuvittaja Nunnu Halmetojan upeasti kuvittama kansivihko. Tästä levystä tulee koko perheen jouluklassikko!

Puhuri- levyllä ei ole mukana uskonnollisia joululauluja. Levyn tunnelma vaihtelee kauniin haikeasta hauskaan ja vauhdikkaaseen menoon. 

– Valitsimme levylle kaikille tuttuja klassikoita, joista halusimme tehdä aivan uudet versiot. Lumiukko- animaatiosta tutussa Avaruus-kappaleessa kanteletta soittaa Nightwishin levylläkin vieraillut  Senni Eskelinen, Kulkuset -kappale jyrää countrymaisesti eteenpäin ja Ratiritirallassa Jukka Perko soittaa upean jazzsoolon sopraafosaksofonillaan, Mimmien Pauski eli Pauliina Lerche kertoo.

Levyllä kuullaan myös monille englanniksi tuttu kappale 12 Days of Christmas. Pauliina Lerche teki kappaleesta uuden suomennoksen, jossa seurataan joulun valmistumista 12 tunnin ajan, kuten syödään pipareita, lauletaan ja käydään joulusaunassa.

– Tästä kappaleesta pitäisi tulla ehdottomasti uusi joululauluklassikko Suomeen, Hansu, eli Hannamari Vallila hehkuttaa. 

Levyllä on myös uusia, Pauliina Lerchen säveltämiä joulu- ja talviaiheisia kappaleita. Niihin on haettu eksotiikkaa ulkomaita myöten. 

– Olimme Hansun kanssa kesällä Virossa Viljandin festareilla. Siellä esiintyi muun muassa skotlantilainen Breabach- yhtye. Ihastuin yhtyeen soundiin, sovituksiin ja meininkiin. Sain idean, että tekisimme yhdessä yhden biisin tulevalla joululevylle, Mimmien Pauski eli Pauliina Lerche kertoo.

Tästä syntyi levyn aloittava kappale Lumihiutaleet, jossa kerrotaan herkästi siitä ihastuksen tunteesta, minkä vastasatanut lumi saa Breabach taikoi kappaleen tunnelmaan niin viuluja kuin säkkipillejä. 

– Jokainen tietää varmasti sen hetken, kun aamulla avaa verhot ja ulkomaailma onkin muuttunut valkoseksi satumaaksi, halusin vangiten sen tunnelman tähän kappaleeseen, Pauliina kertoo. 

Levyllä vierailee Breabachin lisäksi joikaaja Ánnámáret

– Olemme jo kauan halunnut yhdistää joikua johonkin meidän biisiin ja yhteistyö tuntui sopivalta joulu/talviteemaan. Loikkakoipi/Jäniksen joiku- laulussa yhdistyy Pauskin tekemä Loikkakoipi- kappale ja perinteinen eteläsaamelainen joiku Jäniksen joiku, Hansu eli Hannamari Vallila jatkaa.

Levyllä vierailee myös jousikvartetti, jossa soittaa klassisen musiikin huippuja kuten Markus Hohti ja Kasmir Uusitupa. Levyllä soittaa yhteensä yli 20 muusikkoa ja soitinkirjo on laaja Mimmien tyyliin. 

– On todella jännä nähdä olemmeko onnistuneet tekemään klassikkolevyn, jonka ääreen perheet kokoontuvat jouluisin vuosi toisensa perään. Tämä olisi meidän unelma, Hannamari miettii.